Kedilerde Yeni Deneyimler
Kedinizin yaşamı boyunca büyük olasılıkla evinizi taşıyacak, tatile çıkacaksınız ve yokluğunuzda kedinize bakacak birini bulma gereksiniminiz olacaktır. İnsanlar ve diğer ev hayvanları gelecek ve gidecektir. Bu değişimlere ve deneyimler için kedinizin tepkisi ne olacaktır?
Evde Yeni Bir Bebek
Bebeğin yatağının ve arabasının üzerini örtecek biçimde bir cibinlik alın. Bebeğiniz gelmeden uyumayla ilgili gerekli tüm düzenlemeleri yapın. Bebek eve geldiğinde kedinizin onu koklamasına izin verin ama kedinizin rutinlerinde değişiklik yapmamaya çalışın. Ona hak ettiği dikkati göstermeyi sürdürün. Kediniz ve bebeği, her ikisinin de yeteri kadar olgunlaştığına güvenmeden yalnız bırakmayın.
Yeni Bir Kedi veya Köpek
Evinize yeni bir kedi ya da köpek getirirken, onun alanını bir odayla sınırlı tutun ve evinizdeki yerleşik kedi istediği yere gidebilsin. Yeni gelen bir yavru kedi ya da yavru köpekse, o uyurken bırakın evinizdeki kedi onu incelesin ve koklasın. Yavru köpek uyanır ve kediniz ona tükürüp tıslarda bunda bir sorun yok. Köpeğinizin zaten kedinize saygı göstermesi gerekir. Tüm ilk girişimleri evdeki yerleşik kedinin yapmasına izin verin. Yeni ev hayvanınızı kedinize ilk karşılaşma burununun dibine koyarak tanıştırmayın.
Kedinizle Araba Yolculuğu
Kedinizin, siz arabayı kullanırken arabanın içinde dolaşmasına asla izin vermeyin. kedinizin arabanın içinde taşıyıcısında ya da sepetinde güvende ve emin yolculuk etmelidir. Uzun yolculuklarda, her iki saatte bir durun ve kedinizi sepetinde çıkarıp arabanın içerisinde yürümesini sağlayın. Yanınıza bir kedi tuvaleti alın ama büyük olasılıkla kediniz bunu kullanmayacaktır. Bir su kâsesi ve bir şişe su da taşıyın. Bir araba tutması sorunu varsa, veterinerinizle uygun bir ilaç kullanmayı konuşun. Asla, kedinizi sıcak havada veya doğrudan gün ışığında arabanın içinde bırakmayın. SIcak arabalarda ısı çarpması en sık görülen hayvan ölümü nedenlerinden biridir.
Tatil Bakımı
Tatilde kedinizin bakımı sizin ve kendisi için ilginç deneyimler olacaktır. Arkadaşlarınız ve ailenizle bu konuda karşılıklı yardımlaşma ilişkileri kurun ve evde olmadığınızda birbirinizin ev hayvanlarına bakın. Profesyonel kedi bakıcıları pahalı bir seçenektir. Bir kedi bakımevi kullanmayı düşünüyorsanız, her zaman ziyaret edip kontrol edin ve sorular sorun. En vicdanlı bakımevi sahipler rahat yataklar, lezzetli yemek ve ev içinde dolaşma özgürlüğü ya da dışarıdaki üstü örtülü alanları kullanma kolaylığı salar. En iyi bakımevlerinin Bayram, yılbaşı gibi yoğun tatillerde aylarca öncesinden rezervasyonları yapılmış olur.
Hava, Kara ve Demiryolu Yolculuğu
Kedinizin seyahat konteynırı güvenli, doğru boyutta ve seyahat şirketinin kurallarına uygun olmalıdır. Kediniz görünür bir yerde kimlik taşımalıdır. Uçuşlarda sıcak güneşli havalardan kaçının. Ölümcül ısı çarpması kazaları uçuşların ertelenmesi dolayısıyla gerçekleşir. Mümkünse, direkt uçuşları tercih edin. Sakinleştiricilerden kaçının. İlaç vermek size kendinizi iyi hissettirebilir ama kedinizin kazaya uğrama olasılığını arttırır. Birçok havayolu kedinizin taşıyıcısı karşınızdaki koltuğun altına sığdığı sürece kedinizi yolcu kabininde taşımayı kabul eder.
Kediniz Kaybolursa Ne Yapmalısınız
- Paniğe kapılmayın. Kediniz sizden ayrıldığında nereye gitmiş ya da saklanmış olabilir, dikkatli düşünün.
- Heme bir araştırma yapın, insanlara kedinizi görmüşler mi sorun.
- Polisi, yerel hayvan sığınağını veterinerinizi ve bölgenizdeki tüm veterinerleri arayıp kedinizin tarifini ve mikroçip kimlik numarasını verin. Bu insanlara size ulaşılabilecek en az iki telefon numarasın verin, en iyisi hem ev, hem de cep telefonunuzu vermektir. İlişki kurduğunuz herkesin telefon numarası listesini tutun.
- Fotokopiyle Kayıp ve Ödül yazan el ilanları hazırlayın ve kedinizin kaybolduğu yere dağıtın. Ödül her zaman iyi bir motivasyondur. El ilanına kedinizin bir fotoğrafını eklemeyi unutmayın.
- Kediniz güvenlik içinde döndüğünde telefon listesindeki insanları arayıp onlara iyi haberleri verin ve yardımları için teşekkür edin.
Yorum Yok