Eve Yavru Bir Kedi mi Aldınız?
Kedi mi aldınız? Tebrikler! Kedinizin, onu sahiplendiğiniz yerde, doğumdan itibaren büyümesi için gerekli bütün desteği almış, sütten kesilme dönemini de bu bakımla sorunsuz bir şekilde atlatmış olması beklenir. Ama o henüz bir yetişkin değil. İyi bir büyüme dönemi için size ve sizin ilginize ihtiyacı var. Alfa olarak, kedilerin doğası hakkındaki derin bilgimiz sayesinde, onların sağlığı ve mutluluğu için neye ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Bu kitapçıkta, kedilerin dünyasını keşfetmenizi ve yavru kedinizi sizinle yaşamaya kolayca alıştırabilmenizi sağlayacak temel bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.
Kedinizi Nazik Bir Şekilde Karşılayın!
Yavru kediniz, tamamen yabancı olduğu bir çevreye yeni katıldı. Yeni bir mekân, yeni aile üyeleri ve hatta varsa, evinizdeki diğer kedileri keşfetmesi gerekiyor. Aşırı heyecanlı davranışlardan uzak duralım. Eğer gürültülü bir hoş geldin komitesi hazırlarsak, onu oldukça korkutmuş olacağız.
Sadece Kedinize Ait Bir Köşeniz Olsun
Yavru kediniz eve ilk geldiğinde, onu mutfak ya da oturma odasında bir köşeye terleştirin. Bu küçük ve güvenli alan, yavrunun ev halkına, onların seslerine ve kokularına yavaş yavaş alışmasına izin veren bir yer olmalıdır. Sonrasında, ona izin verilen tüm alanları keşfetmeye çıkacak ve herkesin geliş ve gidişlerine alışacaktır. Yoksa yavrunuz sürekli eşyalarınızın tepesinde mi yatıyor? Bu çok normal, çünkü yavru kediler yükseklerde olmaktan büyük keyif alırlar.
Her İhtiyaç İçin Farklı Bir Alan
Yavru kediniz için, eviniz 4 alana ayrılır. Her bir bölüm, kedinizin zamanla değişebilen özel ihtiyaçları ile bağlantılıdır. Sizin, bunların neler olduğunu keşfetmeniz ve ilgili ihtiyaçları karşılamanız gerekir. Bu düzenlemeye saygı göstermezseniz, yavru kendiniz mutsuz olabilir.
Besleme alanı: Bu alanın, yavru kedinin tuvalet kabından ve sizin yemek alanınızdan uzakta olması gerekir.
Uyku alanı: Bu alan çoğunlukla evinizde ısı kaynağının (radyatör, güneş ışığı alan bir yer…) yanında bir yerde bulunur ve zaman içinde gerekliyse yerinin değiştirilmesi mümkündür. Burası, aynı zamanda yavru kedinizin uyuyacağı sepeti yerleştireceğiniz alandır.
Tuvalet alanı: Burası kum kabını yerleştireceğiniz yerdir ve yavru kedinin her zaman ulaşabileceği bir alan seçilmelidir. Eğer kapalı bir model seçtiyseniz, kum kabının kapağını açmayı öğrenmek için yavru kedinizin zamana ihtiyacı olabilir. En iyisi kedinizin alışabilmesi için, başlarda kum kabının kapağını açık bırakmaktadır.
Oyun alanı: Burası, yaşam ve rahatlama alanıdır. Yavru kedinizin atlayıp tırmanmayı çok seveceği yüksek masa ve dolap üstleri, bu alan için idealdir.
GEREKLİ EKİPMANLAR
SEPET: Rahat bir yatak seçmek, yavru kedinin güvende hissetmesini sağlayacaktır.
KUM KABI: Yeterli büyüklükte bir kum kabı seçin. En iyi seçim, kokuyu sınırlandırabilen kapalı kum kutuları olacaktır.
İKİ ADET BESLENME KASESİ: Küçük kase kuru mama için (3-4 kg ağırlığında yetişkin bir kedi, günlük 50-60 gr kadar kuru mama tüketir) ve daha büyük olan kase, her zaman erişilebilir olan taze su için kullanılacaktır.
TIRMALAMA TAHTASI: Bu kullanışlı aksesuar, yavru kediniz için hem iyi bir oyun kaynağıdır, hemde onun diğer eşyalara zarar vermesini engeller.
Yorum Yok